Glas Javnosti

Manipulacija i laži: Psihopatsko ponašanje u vezama

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Psihopati u vezama teže da izazovu osećaj ljubomore kod partnera, istovremeno ih držeći u stanju ovisnosti o njihovoj pažnji i ljubavi.

Ponašanje psihopata u vezi može biti izuzetno varljivo i manipulativno, često prikriveno pod maskom šarma i pažnje. Psihopate su majstori manipulacije i mogu vešto koristiti laži i obmane kako bi stekli kontrolu nad partnerom. Jedna od ključnih karakteristika psihopata je patološko laganje, koje može varirati od lukavstva do ekstremnih obmana i manipulacija​.

Psihopate u vezama često iskazuju plitka osećanja, pokazujući emotivnu hladnoću i nedostatak empatije prema partneru. Njihov parazitski životni stil odražava se u finansijskoj zavisnosti od partnera, a često ispoljavaju i promiskuitetno seksualno ponašanje​. Njihovo ponašanje u vezi može se manifestovati kroz idealizaciju partnera u početnoj fazi, nakon čega sledi postepeno omalovažavanje i manipulacija​.


Psihopati u vezama teže da izazovu osećaj ljubomore kod partnera, istovremeno ih držeći u stanju ovisnosti o njihovoj pažnji i ljubavi. Oni su sposobni za velike iskaze ljubavi i pažnje, ali samo do trenutka kada osvoje kontrolu nad partnerom. Nakon toga, njihovo ponašanje se menja, postaju hladni i distancirani, te često nestaju na periode, tražeći nove žrtve.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR