Glas Javnosti

KLJUČNE DVE REČI ZA USPEŠNU VEZU I BRAK : Nema trika i uspeh vam se osmehuje

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Stručnjaci za veze tvrde da postoji kratka i efektna rečenica koja može da spasi svaku vezu, odnosno brak od raskida i razvoda.

Ključna rečenica koja menja sve u glavi partnera jeste ključ do njegovog srca

Glasi: „Hvala ti.“

- Najdublji princip u ljudskoj prirodi je žudnja da se osetimo cenjenim – kaže američki psiholog Vilijam Džejms.

Zahvalnost je dar koji dajemo drugima i koji nas ništa ne košta. Darivanje zahvalnosti kroz efikasnu komunikaciju popravlja odnose među partnerima više od bilo čega materijalnog.


Zbog čega smo onda postali toliko škrti kad bi „drugoj polovini“ trebalo da kažemo „hvala ti“ svaki put kad on/ona nešto učini za nas?

Da li smo postali previše zauzeti?

Previše samoljubivi?

Previše tvrdoglavi?

I najveće ljubavi upadaju u opasnu zamku kad partneri počnu da podrazumevaju dobre stvari koje „druga polovina“ čini za njih.


Kad osetite da situacija u vašoj vezi ili braku postaje napeta, stanite i zapitajte se kad ste poslednji put osetili cenjeno. Takođe, jednako je važno i da se setite kad ste poslednji put vi učinili nešto da se vaša „druga polovina“ oseća cenjeno.
 Ovo pomaže u raspršivanju besa, frustracija, straha i povređenosti i omogućava da iznova fokusirate energiju na dobru i zdravu komunikaciju.

Zahvalnost ne može da se potroši piše Telegraf

Obratite pažnju na ono što partner/partnerka radi i zahvalite na tome. Pored toga što ćete u „drugoj polovini“ probuditi osećaj važnosti i zahvalnosti, i sami ćete se osećati bolje.

Ne podrazumevajte jedno drugo – u suprotnom, to je siguran put ka krahu veze ili braka.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP