Glas Javnosti

KAKO KRENUTI IZNOVA? Pripremite se za novu vezu nakon razvoda

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Za mnoge razvedene žene, promena statusa u vezi sa „udatih“ u „slobodne“ može biti zastrašujući poduhvat.

U zavisnosti od dužine braka i mogućih komplikacija oko razvoda, sama pomisao na ulazak u novu vezu ženu može učiniti nervoznom, uplašenom i veoma samokritičnom. Takva osećanja često primoravaju žene da odustanu od izlaska i upoznavanja novih ljudi. Ali naravno, ako tome pristupite ispravno, ulazak u vezu nakon razvoda ne mora biti traumatično iskustvo.


Pratite naš savet da biste ušli u novu vezu bezbedno i bez ikakvog kajanja.

1. Budite spremni
Posle razvoda ne možete da odredite kada je pravo vreme, a kada ne za ulazak u novu vezu. Jedna od najgorih stvari koje žena može da uradi je da uskoči u novu vezu kada nije spremna za takav poduhvat. Iako vas prijatelji ili čak porodica "masiraju" i bukvalno vam gurnu slobodnog muškarca u naručje, zapamtite, samo vi znate kada je pravo vreme da se ponovo zaljubite.


2. Usporite
Samo zato što ste počeli da izlazite i ponovo se viđate sa nekim, ne znači da treba da uskočite u ozbiljnu vezu. Traženje „onog nečega“ u nekome nakon što ste tek počeli da ga viđate ne bi trebalo da vam bude prioritet. Usporite i prvo upoznajte svog novog partnera, a na taj način ćete se malo opustiti i povratiti samopouzdanje.

3. Ne tražite muškarca kao što je vaš bivši muž
U zavisnosti od okolnosti razvoda, neke žene možda traže tip muškarca kao što je njihov bivši muž. Namerno ili ne, novi partner ne bi trebalo da predstavlja zamenu za bivšeg muža. Takođe, jedna od najvećih grešaka koje možete da napravite je da se stalno vraćate ili predugo zadržavate na temi vašeg bivšeg braka.


Za mnoge ljude, ulazak u novu vezu nakon razvoda je zaista veliki korak u životu. Iako sama pomisao deluje zastrašujuće, iskustvo u novoj vezi može biti zaista prijatno. Ključ za ponovni ulazak u svet slobodnih leži u vašoj spremnosti da nastavite dalje i da za sobom ostavite ružna sećanja.


Glas javnosti/ŽM

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR