Glas Javnosti

Kako da znate da li preterujete u seksu: Koje znake upozorenja vam šalje telo

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Seks je sjajan, ali kada postane naporno, vreme je da stavite prst na čelo i napravite pauzu. Vaše telo nije mašina.

 Umara se i pokazuje znake, a na vama je da ih primetite i shvatite kada je vreme da se zaustavite.

S obzirom to kako živimo, sve je u petoj brzini, nije isključeno da ne primetite da je intimnost koju ste nekada delili sa partnerom sada samo akcija koju obavljate s pola snage. Ako je “umorni seks” jedini koji imate ili ako ga prekidate jer ste previše iscrpljeni i na izmaku snaga, vreme je da nađete drugi način da budete intimni sa partnerom.

Evo nekoliko simptoma koje vam telo šalje i na koje bi trebalo da obratite pažnju:

Za vas je seks samo fizički čin – seks uključuje mnogo emocija i fizičku intimnost sa partnerom. Ali ako to postane sport, “mehanika”, onda vam oduzima svu energiju i može da bude fizički i psihički naporan. To što ste zdravi i u formi ne znači da ne možete da budete umorni.

Vaš libido je opao – postoje trenuci kada ne želite da imate seks. Postoji nekoliko razloga za pad libida, uključujući prekomernu konzumaciju alkohola. Previše seksa zajedno sa alkoholom smanjuje seksualni nagon i brže vas iscrpljuju.

Previše seksa narušava izdržljivost – bez obzira na to koliko vežbate u teretani, previše seksa može da vam umanjiti izdržljivost.

Ubrzani način žvota – ako ste konstantno pod stresom, i poslovno i privatno, sigurno ćete biti umorni u seksu i osećati se da ste “sagoreli”. Dobar seks je važan za kvalitetan odnos sa partnerom. Samo pokušajte da napravite ravnotežu između jednog i drugog.

Pritisak da se dokažete – oslobodite se pritiska da se pokažete u krevetu, pustite telo da se vodi sopstvenim ritmom. Pritisak i previše seksa mogu da izazovu mentalne tegobe i takozvano “sagorevanje”, piše Mondo.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR