Glas Javnosti

Kada vas muškarac kontroliše, to nije ljubav!

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Ljubav je jedno od najlepših osećanja koje čovek može da oseti. Tada je srećan, ispunjen i zadovoljan. Međutim, kada pored sebe imate osobu koja prati svaki vaš pokret, svaki korak, onda je vreme da se ozbiljno zapitate zašto je to tako.

Ako muškarac pokušava da drži pod kontrolom sve što se vas lično tiče, od toga ko vas je i kad zvao, ko vas je pogledao na ulici, ako proverava sve što napišete na društvenim mrežama, ima šifre za sve vaše naloge, vreme je da se ozbiljno zabrinete. Takva osoba nije brižna, niti to radi zbog vaše sigurnosti. Naprotiv! Jednostavno, ona na vas gleda kao na nešto što ima u svom posedu, nešto što pripada samo njoj i ne želi da deli sa drugima. Takav muškarac vas ne voli, već želi potpunu kontrolu nad vama.

On će čitati vaše poruke koje razmenjujete sa drugima, uvek će biti sumnjičav, sklon konfliktima, svađama i fizičkim obračunima, navodno zbog vas. Osuđivaće vas i vaše prijatelje, pronalaziće bizarne razloge da nipodaštava svaku vašu odluku bez obzira koliko je ona na mestu. Osudiće svaku vašu izgovorenu reč, način na koji se oblačite, kritikovaće vašu novu fruzuru, haljinu... On želi da igrate po njegovim pravilima – oblačićete se onako kako on to želi, pričaćete i razmišljaćete kako vam on to kaže. Takvi muškarci su odlični manipulatori i uvek će vas hvatati na sažaljenje. Čak i kada pokušate da odete iz takve veze koja vas guši i vređa svako ljudsko dostojanstvo, on će naći način da vas u tome spreči. On je uvek tu jer ste vi njegova opsesija. 

Zato, nemojte protraćiti svoj život sa takvom osobom. Život je suviše vredan da biste ga poklonili nekome ko vas ne ceni nego želi da vas kontroliše i upravlja prema sebi. Život je ljubav, radost i davanje, a ne kontrola drugog bića.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR