Glas Javnosti

ISTINA ILI LAŽ: Što se ste hladniji prema partneru, to vas više VOLI?

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Što se hladnije ponašate prema partneru, on vas više voli? Postoji objašnjenje za ovu pojavu i ima veze sa promenom energije.

Sigurno ste često slušali o situaciji u vezi, a možda  se i vama desila, u kojoj je jedan partner bio maksimalno posvećen, dok je drugi olako prihvatao njegovu ljubav i pažnju. Što se prvi više trudio da udovolji osobi koju voli, ovaj drugi se izmicao. Onog trenutka kada je ta osoba prekinula kontakt, kada je postala hladna, odjednom se sve promenilo. Onaj koji je do juče ignorisao njene želje i potrebe, odjednom je počeo da izgara od ljubavi i želje. 

 

Nije retkost i da osoba raskine vezu, napusti partnera jer ne oseća dovoljno ljubavi prema njoj. Onog trenutka kad se suoči sa činjenicom da ga je bivši partner preboleo, poželi da se vrati.


Zašto se ovo dešava?

Kada se osoba fokusira na sebe i svoje potrebe, njen život počinje da se menja. I vrlo često se dešavaju stvari koje ne očekuje... Kao na primer, da osoba koja vam je jasno dala do znanja da vas ne voli, odjednom "ne može da živi bez vas".


Svako od nas je bar jednom primetio da čim se oslobodimo nesigurnosti, tereta neuzvraćenih osećanja, sve se dešava onako kako smo nekada želeli. Ovo se često dešava u vezama. Žena uđe u vezu sa muškarcem, zatim se rastanu i, posle nekog vremena, kada ga je prebolela i "stala na svoje noge", on se vrati.

Zašto se ovo dešava? Ako se ova situacija posmatra sa stanovišta energije, objašnjenje je logično. 

Ako verujete da se sve u našem životu sastoji od energije, onda znate i da svaka stvar, svaki odnos imaju svoj energetski potencijal. Kako se to može povezati sa romantičnom vezom? Vrlo jednostavno.


Pretpostavimo da kada par raskine, jedan od partnera stalno razmišlja o bivšem. Odnosno, šalje mu svoj energetski potencijal. Partner koji dobija ovaj potencijal je srećan, jer je ta energija često pozitivna. Sada zamislimo da onaj koji je patio za bivšim se odjednom oseća bolje, preboleo je raskid i prestaje da razmišlja o njemu. I tada partner koji je do juče primao ovaj potitivni energetski potencijal odjednom ostaje bez njega. Tada obično počinje samoanaliza. Dolazi do spoznaje da se sa bivšim partnerom osećao dobro, voljeno, sigurno. I pokušava da vrati ta osećanja. Ipak, treba imati u vidu da se ovde ne radi o pokušaju da povrati ljubav, već udobnost i sigurnost koji je osećao u vezi. 

Naravno, nije uvek ovo motiv zbog kojeg neko želi da se vrati bivšoj ljubavi. Ali takve osobe obično kada shvate da su napravile grešku, da ipak vole osobu koju su olako pustili da im ode iz života, nakon pomirenja ostaju zajedno kraja života.


Svi mi smo se makar jednom susreli sa situacijom da u vezi postoji jedan partner koji voli, dok drugi dozvoljava ljubav. Ovakva situacija se nastavlja sve dok se pozicije partnera ne promene. Čim se prvi ohladi, osećanja drugog se rasplamsavaju. Ovde funkcioniše zakon klatna: ono što odbijate samo vas privlači.

Psiholozi savetuju osobama koje imaju problema sa nečim da jednostavno prebace fokus na nešto drugo. Tek tada će dobiti razrešenje koje im je bilo potrebno da "hladne glave" sagledaju svoju poziciju i poslože prioritete.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti


Glas javnosti/M01S 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR