Glas Javnosti

FORMULA 5:1 IGRA KLJUČNU ULOGU: Ukoliko želite da OSTARITE zajedno sa svojim PARTNEROM, evo šta je POTREBNO da POSEDUJETE

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Istraživanjem je utvrđeno da se parovi koji poseduju pozitivan stav, ređe razvode od ovih drugih.

Kada uđemo u vezu sa nekim, ili kada stupimo u brak, ono na čemu uvek želimo da radimo jeste da to i opstane. I ono što većinu oduvek zanima jeste da li postoji neki proveren "recept", formula ili način koji u tome mogu i da pomognu.

Saveta je na sve strane, ali je činjenica da, na kraju, ipak, sve zavisi isključivo od vas. I, ma šta odlučili i čime god se vodili, ono što treba da znate jeste da je, ukoliko želite da dočekate duboku starost sa tim nekim, treba da imate stav.Prema rečima stručnjaka, oni parovi koji imaju pozitivan stav prema životu, odnosno oni koji su ljubazni i nežni jedni prema drugima, imaju mnogo veće šanse da ostanu zajedno.

Dr Johan Gotman je, tokom tri decenije istraživanja, na temu kako ojačati vezu, otkrio da formula 5:1 igra ključnu ulogu.

Unsplash/Alice Donovan Rouse

O čemu je reč?

Stvar je u tome da se, kako je istraživanje pokazalo, parovi, među kojima preovladavaju pozitivna osećanja i stavovi, u odnosu na negativne, ređe razvode od ovih drugih. Upravo na osnovu ovog magičnog odnosa, dr Gotman je u stanju da predvidi razvod.

Dakle, sve dok postoji pet puta više pozitivnih interakcija između partnera u odnosu na negativne, veza ima veće šanse da bude stabilna, zdrava i srećna.

Unsplash/Alice Donovan Rouse

Šta to znači u praksi?

Parovi u stabilnim vezama i brakovima redovno pokazuju ljubav koju osećaju jedno prema drugom, uvažavaju, cene partnera, pokazuju da im je važan, da ih zanima šta oseća, o čemu razmišlja, pokazuju i saosećanje, ne libe se da kažu: “Izvini”, često se šale (humor je takođe važan) i uvek se trude da oko svega postignu dogovor.

Ako takvo ponašanje i osećanja preovlađuju u odnosu na svađe, vaša veza ima dobre šanse da uspe, piše 24 sedam.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR