Glas Javnosti

Evo kako se pripremiti za prvi dejt: Uspešno i zabavno veče zagarantovano!

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Dobar prvi sastanak možete imati sa bilo kojom osobom sa kojom ste rešili da se upoznate, čak i ako prvi susret ne vodi drugom. Nezavisno od potencijala za razvijanje odnosa, na svakom prvom sastanku možete se osećati prijatno i upisati ga u svoja pozitivna iskustva.

Ako stalno upoznajete nove ljude, možete razviti otpor i malodušnost prema dejtingu – ili uvek možete imati dobar prvi sastanak. Da, zavisi od vas – stručnjaci predlažu da ustanovite dejting rutinu, koja će vam pomoći da se vi uvek osećate dobro. Jer, o tome se i radi – o vašem stavu i o tome kako se vi osećate. Realna očekivanja i dobar osećaj sa sobom i u sebi, obezbeđuju dobar prvi sastanak.


Družite se sa bliskim ljudima pre prvog sastanka

Prvi savet za dobar prvi sastanak je taktika društvene interakcije – obezbedite sebe provereno druženje sa bliskim osobama, koje će vam prijati. Idite sa prijateljicom na kafu, u šoping, ili šetnju, da biste sebi stvorili pozitivan osećaj druženja, kao preduslov za dobar prvi sastanak.


To vam daje više prednosti – pre nego što se sretnete sa potpunim strancem, druženje sa bliskom osobom vam daje priliku da izrazite svoje uzbuđenje, nervozu i zabrinutost zbog tog susreta, osobi koja vas podržava, kao i da se opustite u razgovoru o opštim temama ili detaljima života vašeg prijatelja. Ako lično druženje nije opcija, odvojte nekoliko minuta za video poziv – razmena sa prijateljicom pomoći će vam da kanališete nervozu i anksioznost i da u tom danu osigurate jedan smisleni razgovor zbog koga ćete se osećati dobro.

Ne idite gladni na prvi sastanak


Čak i ako ste za prvi sastanak dogovorili izlazak u restoran, nemojte celog dana gladovati. Ne samo zato što će vam verovatno krčati stomak, već i zato da vam ne bi sva pažnja bila usmerena na hranu. Kad niste mnogo gladni, ipak možete pojesti nešto i uživati u hrani, a da ne razmišljate o tome da jedete sporije i u manjim zalogajima, da ne biste delovali halapljivo i ostavili loš utisak. Ideja je da uživate u društvu osobe sa kojom ste se sastali, a ako vam je sva pažnja usmerena na hranu, nećete baš dobro slušati i odgovarati. Dakle, dobar prvi sastanak ćete teško imati na prazan stomak.

Muzička priprema za dobar prvi sastanak

Ovo je mali trik, koji pravi veliku razliku – pripremite teren za dobar prvi sastanak, dok se šminkate i oblačite, tako što ćete slušati muziku koja vam podiže raspoloženje i energiju. To su one pesme uz koje uvek pevušite i đuskate i zbog kojih se osećate mladalački, razigrano i puni energije.


Kako god prošao taj prvi sastanak, vi ćete biti veseli, samouvereni i opušteni, kao na koncertu. Šta god druga osoba donela na sastanak, osigurajte da vi donesete razigranost, pozitivnost i dobro raspoloženje. Dobra energija će vam omogućiti da se dobro osećate zbog sebe i ako vas druga osoba smara i spušta, to će vam biti najbolji štit od razočaranja.

“Uniforma” za dobar prvi sastanak

Sve je u pripremi – vi montirate svoje raspoloženje i pozitivan stav, a “uniforma” za prvi dejt je deo dejting rituala koji vam podiže samopouzdanje. Obucite dakle, proverenu kombinaciju u kojoj se osećate dobro i udobno, bilo da su to farmerice i čizme, ili lepršava haljina i patike. Kada ne brinete zbog toga kako izgledate i kad vas ništa ne zateže i ne žulja, možete više pažnje da posvetite sastanku, odnosno, možete se fokusirati na drugu osobu i bolje slušati i posmatrati.


Osim što vam obezbeđuje smirenost (nećte se vrpoljiti i razmišljati da li ste pogrešili u izboru odeće, ili da li ostavljate dobar utisak), vaša “uniforma” za prvi dejt je odeća koja izražava vaš autentičan stil.

Afirmacija za dobar prvi sastanak

Smislite afirmaciju za dobar prvi sastanak na temu „ne radi se o tome da li se ja njemu sviđam, već da li se on sviđa meni“. Ova tema obuhvata otprilike najvažnije tačke brige o sebi – stavljate sebe i svoje potrebe na prvo mesto, osnažujete samopoštovanje, postavljate granice. I ostajete u igri – ako ne dođe do drugog sastanka, nema razgloga da se osećate obeshrabreno, prosto, neko vam se nije dopao, ili nije bilo obostrano. Uključivanjem afirmacije u dejting rutinu, podsećate sebe da je dobar prvi sastanak samo prijatno druženje i ništa više. Ovaj način razmišljanja uklanja pritisak koji osećate kada tražite srodnu dušu, ili sledeću vezu – to su previsoka očekivanja i kriterijumi za ocenjivanje prvog sastanka i u najvećem broju slučajeva dovode do razočaranja i obashrabrivanja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR