Glas Javnosti

EVO KAKO HLADNO VREME UTIČE NA SE*SUALNU ŽELJU: Muškarci su više u opasnosti

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Iako su žene sigurne u to kako su muškarci uvek raspoloženi za se*s i da želja kod njih uvek postoji stručnjaci tvrde obrnuto

Naime, hladni zimski meseci mogu da "rasture" muškarce na više načina, kako oni kažu. Promena godišnjih doba može dovesti do vrste depresije koja može povećati rizik od erektilne disfunkcije.


Abas Kanani farmaceut u Hemist klinici kaže da kraći i mračni dani mogu da učine da muška energija potpuno nestane.


- Mnogi muškarci doživljavaju promene u svom raspoloženju i libidu tokom zimskih meseci. Se*s zahteva energiju, kako fizičku tako i mentalnu. Tokom zime imamo takođe tendenciju da se ne hidriramo dovoljno i to nije idealno za postizanje i održavanje erekcije - ističe on.


U zimskim mesecima kod muškaraca može doći do pada libida

Sezonski afektivni poremećaj pogađa veliki broj muškaraca, napominju stručnjaci i on se može pojaviti u bilo koje doba godine ali je najčešći tokom hladnih dana. Posledica je manjeg izlaganja sunčevim zracima koji utiču na mozak, tako što povećava količinu melatonina, hormona zbog kojeg se osećamo pospano. Niži nivo sunčeve svetlosti može takođe smanjiti količinu serotonina koje telo proizvodi, a to je povezano sa depresijom i utiče na unutrašnji sat našeg tela.


Simptomi uključuju neraspoloženje, nedostatak energije, razdražljivost, a može povećati erektilnu disfunkciju
. Ovaj poremećaj pogađa veliki broj muškaraca pogotovo u Britaniji, a često je uzrokovan problemima mentalnog zdravlja poput depresije i anksioznosti. Jedna studija je pokazala da je više simptoma ED dijagnostifikovano u bolnicama u zimskoj sezoni od 2010. do 2020. godine.


Gugl pretraga je sa druge strane pokazala kako je ovo rastući trend u Americi jer je ED među najtraženijm pojmovima na pretrazi. Stručnjaci upozoravaju da alkohol, manje vežbanja i loša ishrana mogu povećati rizik od ED. Kanani napominje kako kolač i keks mogu biti primamljiviji od voća i povrća u hladnijim mesecima ali isto mogu doneti štete.


Glas javnosti/E01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR