Glas Javnosti

DOBRO OTVORITE OČI KADA ULAZITE U VEZU: 13 znakova koji otkrivaju NASILNOG muškarca

Ljubav
Autor: Glas javnosti / objektiv

Ako primetite ove osobine kod vašeg partnera, udaljite se što pre

Nasilna osoba se najčešće krije iza maske dobrog čoveka koji “pomaže” svima.

Samim tim, nasilnika je u početku veoma teško prepoznati, te mnoge žene stupaju u brak s takvim osobama, ni ne sluteći kakve su one zapravo.

Iako ne možete u početku da znate s kim imate posla, dobro otvorite oči i ako primetite neki od ovih 13 znakova kod vašeg partnera, bežite glavom bez obzira.

Znak 1

Na početku veze on ubrzava napredovanje vašeg odnosa. Prerano predlaže i insistira na nekim stvarima kao što su useljavanje u istu kuću, ili brak, postavljajući situaciju tako da se ti predlozi čine kao obaveze.

Znak 2

Koristi fraze kao što su „zauvek zajedno“, „uvek“ ili „bez obzira na sve“, čime vama otežava situaciju da malo usporite korake u vašoj vezi.

Znak 3

Hvatate sebe da odbacujete sumnje i bojazni koje mogu varirati od strepnje da vas on može povrediti do nejasnog osećanja da nešto nije u redu. Žene se ponekad u ovom stadijumu odlučuju na poveravanje bliskoj osobi, ali svaku objektivnu kritiku odbacuju „slepe od ljubavi“.

Znak 4

On pati od promena raspoloženja. Ponekad pazite kao da hodate po staklu jer nikada ne znate zbog čega će se naljutiti i šta će vam zameriti. Žene često pripisuju ovakvo ponašanje nekom problemu koji ga tišti. Istina je da nervozan čovek ne može da kontroliše svoj bes.

Znak 5

Postaje bolesno posesivan. Ljubomoran je na sve i svakog ko vas može nečim zadržati dalje od njega i traži da mu se pravdate za svaki minut proveden bez njega. Žene su sklone romantiziranju situacije. One ponekad ovo ispitivanje vide kao njegovu zaštitu, a ljubomoru kao znak ljubavi.

Znak 6

Često je verbalno uvredljiv, koristi pretnje da bi vas ubedio da je ono što on govori ispravno. Povređuje vas, postiđuje i koristi siledžijski jezik u raspravama. Sve više ograničava vašu slobodu.

Znak 7

Lomi stvari ili udara o sto dok se raspravlja sa vama i koristi simboličko nasilje kao što je cepanje slika ili uništavanje vaših ličnih stvari.

Znak 8

Ne prihvata odbacivanje, odbijanje. Što se njega tiče vaša veza je gotova tek kad on tako odredi.

Znak 9

Povezuje sve u svom životu sa vama, npr. „Bez tebe ne bi bilo smisla živeti“. To nije ljubav, to je opsesija.

Znak 10

Koristi novac da vas kontroliše.

Znak 11

Minimizira svoje nasilničke incidente na različite načine, bilo da umanjuje njihov broj „desilo se samo jednom“, ili intenzitet „malo sam te dodirnuo, a ti…“. Ubeđuje vas da nije nasilna osoba i da ste za loše stvari koje se dešavaju između vas vi podjednako krivi.

Znak 12

Krivi druge za svoje ponašanje. Najčešće ima tužnu priču iz detinjstva ili krivi vas kako umete mnogo da ga nasekirate. U svakoj ženi postoji majčinski instinkt pa zbog toga ova priča čini da vam njega bude žao i da opravdavate njegove postupke, jer „nije on kriv“.

Znak 13

U kriznim situacijama moli za oproštaj, kune se da se to desilo zadnji put, preti samoubistvom, i slično. Nasilnici su skloni samopovređivanju, a ako se loše osećaju, uzrok pripisuju sekiraciji zbog svega što mu radite.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR