Glas Javnosti

Да ли сте ви тај? Научници открили који тип мушкарца привлачи жене

Ljubav
Autor: novosti.rs/foto: Pixabay

Ако мушкарац жели да вам буде привлачнији, купите му пар рукавица и дезификационо средство као поклон изненађења

Ако мушкарац жели да вам буде привлачнији, купите му пар рукавица и дезификационо средство као поклон изненађења.

Научници су открили да жене више привлаче мушкарци који активно учествују у кућним пословима. Сада је право време да те податке искористите у њихову корист. Добро, и у своју.

НАУЧНИЦИ АНАЛИЗИРАЛИ ЦЕЛУ НАЦИЈУ КАКО БИ ДОБИЛИ РЕЗУЛТАТЕ

Захваљујуће психолозима Скоту Колтрану и Мишел Адамс са Универзитета у Калифорнији, коначно можемо да објаснимо зашто жене више привлаче мушкарци који чисте или скупљају прљав веш.

Према резултатима њихове анализе, жене мушкарце који више спремају по кући сматрају атрактивнијим и пожељнијим, преносе „Независне“.

ОНИ НИСУ ЈЕДИНИ КОЈИ СУ ТО ОТКРИЛИ

Њихова открића подржао је „Савет савремених породица“, који је указао на чињеницу да жене такође раде пуно радно време. Парови који пођеднако практикују кућне послове су задовољнији својим браком.

Психолог Готман је спровео сопствено истраживање чији су резутати подржали истраживање горепоменутих психолога. Његова истрага је показала да жене мужевљево учествовање у кућним пословима виде као гест љубави, што њихове партнере чини привлачнијим.

ЗБОГОМ СТЕРЕОТИПИ

Анализа дискредитује схватање да су мушкарци мање мужевни ако редовно обављају кућне послове, чувају децу, направе вечеру или бришу подове. Реалност ситуације је потпуно супротна, помагање у кући је пожељно и привлачно, може додатно да ојача вашу везу.

ДОБАР ПРИМЕР СВОЈИМ СИНОВИМА

Очеви учествовањем у кућним пословима постављају добар пример својим синовима. Истраживање је показало да се деца која код куће заједно са оцем обављају кућне послове, боље слажу са другом децом и лакше склапају пријатељства од оних који то не раде. Као додатни плус, истраживачи су навели да та деца ретко улазе у конфликт, не стварају проблеме на часу, не упадају у депресију, нити се повлаче из социјалног живота. То је дете с којим би свако желио да се дружи.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR