Glas Javnosti

20 najčešćih predrasuda o seksu: Ove zablude odmah treba da zaboravite!!

Ljubav
Autor: Glas javnosti

Postoje predrasude o seksualnom odnosu koje odolevaju vremenu, a kojih treba što pre da se rešite.

Kako su nastale neistine o seksu? Najčešće je reč o neznanju, ali i predrasudama.

Donosimo vam 20 najvećih zabluda o seksu.

1. Kako bi seksualni odnos mogao da se karakteriše kao dobar, oba partnera moraju da dođu do vrhunca. Apsolutno nije istina. Seks može biti jednako zabavan sa i bez orgazma.

2. Seksualni odnos je kompletan samo onda kada žena i muškarac dožive orgazam istovremeno.

3. Simultani orgazmi donose mnogo više zadovoljstva nego oni koji se dožive zasebno.

4. Žena ne mora da zadovolji svoje seksualne potrebe, kao što to mora muškarac. Nedostatak seksa podjednako utiče na oba pola i ostavlja niz negativnih posledica.

5. Ukoliko žena ne uživa u seksu, muškarac je kriv za to. Može biti, ali naravno da ne zavisi isključivo od muškarca već i od same žene, njene seksualne zrelosti i samopouzdanja.

6. Nekoliko čaša alkohola čine da se poveća seksualna želja i da se muškarac i žena bolje povežu na seksualnom planu. Potpuna laž. Jedino što alkohol radi jeste da nas donekle oslobađa inhibicije, pa se samim tim možemo osetiti opuštenije, ali sam alkohol nema veze sa nivoom seksualne želje.

7. Seksualni život žene završava se sa menopauzom. Hvala bogu pa je ova tvrdnja potpuno neistinita.

8. Samo muškarci masturbiraju.

9. Seksualna želja i potencijal opadaju počevši od četrdesete ili pedesete godine života.

10. Masturbacija je znak nezadovoljstva seksualnim životom sa partnerom. Istraživanje sopstvenog tela nema nikakve veze sa zadovoljstvom u vezi.

11. Ukoliko se ženi odstrane jajnici i materica, ona gubi želju za seksom. Na svu sreću, želja za seksom ne prestaje sa vađenjem reproduktivnih organa.

12. Odsustvo himena ukazuje na to da žena nije nevina. Kod nekih žena himen je izuzetno elastičan i on može opstati i nakon brojnih seksualnih odnosa.

13. Masturbacija smanjuje seksualni potencijal.


14.
 Impotencija je prirodna pojava kod starijih muškaraca i ona se ne može izlečiti.

15. Muškarac je uvek spreman za seksualne odnose. Pogubno je imati ovakva očekivanja prema muškarcu. Kao i kod žena i kod njih seksualna želja zavisi od osećanja i trenutnog stanja duha.

16. Ukoliko se muškarac ne uzbudi tokom predigre, onda ima fizički problem, odnosno impotentan je. Gotovo da nema muškarca koji nekada nije uspeo da se uzbudi, ali to svakako ne mora da ima veze sa impotencijom.

17. Orgazam i ejakulacija su jedno te isto.

18. U homoseksualnim vezama, jedan od partnera ima ulogu žene, a drugi ulogu muškarca. Ovo je jedna od najzastupljenijih predrasuda, u moru onih koje prate homoseksualce. Dakle, potpuna neistina.

19. Homoseksualci su opsednuti seksom u mnogo većoj meri od heteroseksualaca. Želja za seksom nema nikakve veze sa seksualnom orijentacijom.

20. Česta masturbacija vodi do homoseksualnosti. Nema nikakvih negativnih posledica masturbacije, a posebno ne može da dovede do promene seksualne orijentacije, piše Ženski magazin.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR
od Naomi Samuel u 09.09.2022 13:35:35 h
     0 
Želim se zahvaliti DR Apati, čovjeku koji mi je pomogao da popravim svoj brak i natjerao muža da me voli više, ako imate bilo kakav problem u braku, možete ga direktno kontaktirati na -Email- drapata4@gmail.com, Također možete poslati Whatsapp/viber na ovaj broj 1(425) 477-2744, on je prava osoba koja će vam pomoći s vašim bračnim problemom, želim vam sve najbolje.