Lakšu varijantu popse možete da pravite i tako što ćete koristiti plazmu ili oreo keks.
Priprema:
U posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi umutite puter sobne temeprate i šećer. Dodajte jaje i vanilu, pa nastavite da mutite dok se svi sastojci ne sjedne. Zatim dodajte smesu sa brašno i sipajte mleko, pa umesite testo. Prebacite u nauljenu tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata. Ako vidite da će da se prepeče pokrijte alu folijom i nastavite pečenje. Ostavite da se ohladi na sobnoj temepraturi, pa prebacite u frižider. Umutite puter sobne temeprature sa šećerom, pa sipajte slatku pavlaku ili mleko i vanilu i lepo sjedinite mikserom. Biskvit izlomite i izblendirajte, pa pomešajte sa dobijenom smesom. Oblikujte kuglice i ređajte na pleh ili neku tepsiju. Stavite u zamrzivač na sat vremena. Dobijene loptice vadite jednu po jednu, pa u njih stavite štapić za lizalicu i umočite u istopljenu crnu ili belu čokoladu, pa ukrasite po želji. Loptice moraju da budu hlade kad ih umačete u glazuru.
Glas javnosti/M01S