Glas Javnosti

VREME JE ZA TURŠIJU: Recept za NAJLEPŠU ZIMNICU koju ćete spremati svake godine

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ako i vi volite kiselkast ukus, evo isprobanog recept za turšiju.

Kada spomenemo zimnicu, gotovo svi uglas kažemo samo jedno: ajvar.

Međutim, ljubitelji kiselog ukusa, ovaj period godine koriste za stavljanje turšije.

U nastavku vam predstavljamo recept za najlepšu turšiju koju ćete probati:

Sastojci:

- 2 kg šiljatih zelenih paprika

- 2 kg zelenog paradajza

- 2 kg krastavčića

- 2 kg karfiola

- 1 kg šargarepe

- crni luk, kupus po želji

youtube / printscreen
foto: Glas javnosti

Zaliv za turšiju:

- 1 l prokuvane vode

- 9 l hladne vode

- 300 gr soli

- 200 gr šećera

- 2 l 9 % alkoholnog sirćeta

- 1 kesica bibera u zrnu

- 2 kesice vinobrana

- 2 kesice konzervansa

youtube / printscreen
foto: Glas javnosti

Priprema:

Povrće dobro oprati, očistiti šargarepu i iseći je na 4 dela po dužinu.

Paradajz i papriku viljuškom probušiti na nekoliko mesta da se bolje ukiseli.

Karfiol iskidati na cvetiće, luk oljuštiti, a sa kupusa skinuti spoljašnje listove i iseći na četvrtine.

Potom vodu prokuvati sa šećerom, solju i biberom. Staviti u tečnost sirće, konzervanc, vinobran i sve to sjediniti sa hladnom nekuvanom vodom.

Povrće složiti u bure ili tegle, preliti tečnošću, zatovriti i ostaviti na tamnom i hladnom mestu.

Nakon 21 dana, turšija je spremna za jelo.

Glas javnosti / P04S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR