Glas Javnosti

TORTA OD PUDINGA ČOKOLADE : Najmekša i najsočniji slatkiš!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Raskošan fil sa 2 vrste čokolade je ono što ovu tortu čini poptuno neodoljivom. Ako ste ljubitelj čokoladnih torti, a ko nije, onda obavezno isprobajte ovaj recept, jer smo sigurni da ćete uživati.

  • Sastojci:
  • Za kore:
  • 12 jaja
  • 6 kašike šećera
  • 6 kašika brašna
  • 4 kašike kakaoa
  • 4 kašike mlevenih lešnika
  • 220 ml ulja
  • Za fil:
  • 1 l mleka
  • 4 kašike šećera
  • 160 g pudinga od čokolade 
  • 125 g čokolade za kuvanje
  • 250 g putera 
  • 400 g eurokrema 


Priprema:

Odvojite žumanca i belanca, pa 6 belanaca umutite sa 3 kašike šećera u čvrst šne. Postepeno dodajte 6 žumanaca i nastavite da mutite, pa sipajte 110 ml ulja. Sjedinite mikserom i dodajte 3 kašike prosejanog brašna i 2 kašike kakaoa, kao i 2 kašike mlevenih lešnika. Lagano sjedinite i sipajte u pleh od rerne koji ste obložili pek papirom. Pecite u zagrajenoj rerni na 180°C oko 10 minuta. Na isti način i od iste količine sastojaka napravite i drugu koru. Ostavite da se potpuno ohlade. 

Puding pomešajte sa 300 ml mleka, tako da nema grudvica. U šerpu sipajte preostalo mleko i šećer, pa kada se zagreje dodajte smesu sa pudingom. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Zatim dodajte puter sobne temeprature i umutite. Zatim dodajte i eurokrem, pa sjedintie mikserom. 

Kore presecite po dužini na pola, tako da dobijete četiri tanke korice. Prvu koru premažite filom, stavite drugu koru, premažite filom, pa stavite treću koru i premažite filom. Na kraju stavite i čevrtu koru, pa tortu stavite u frižider da se stegne, kao i fil. Sutradan fil umutite da omekša, pa premažite celu tortu.

Glas javnosti/M01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR