Priprema:
Odvojite žumanca i belanca, pa 6 belanaca umutite sa 3 kašike šećera u čvrst šne. Postepeno dodajte 6 žumanaca i nastavite da mutite, pa sipajte 110 ml ulja. Sjedinite mikserom i dodajte 3 kašike prosejanog brašna i 2 kašike kakaoa, kao i 2 kašike mlevenih lešnika. Lagano sjedinite i sipajte u pleh od rerne koji ste obložili pek papirom. Pecite u zagrajenoj rerni na 180°C oko 10 minuta. Na isti način i od iste količine sastojaka napravite i drugu koru. Ostavite da se potpuno ohlade.
Puding pomešajte sa 300 ml mleka, tako da nema grudvica. U šerpu sipajte preostalo mleko i šećer, pa kada se zagreje dodajte smesu sa pudingom. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje, pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne istopi. Sipajte u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi. Zatim dodajte puter sobne temeprature i umutite. Zatim dodajte i eurokrem, pa sjedintie mikserom.
Kore presecite po dužini na pola, tako da dobijete četiri tanke korice. Prvu koru premažite filom, stavite drugu koru, premažite filom, pa stavite treću koru i premažite filom. Na kraju stavite i čevrtu koru, pa tortu stavite u frižider da se stegne, kao i fil. Sutradan fil umutite da omekša, pa premažite celu tortu.
Glas javnosti/M01S