Glas Javnosti

RECEPT ZA POSNE PALAČINKE SPREMAĆETE I KAD SE ZAVRŠI POST: Vazdušaste i meke - nestaće sa tanjira za tili čas

Hrana
Autor: Glas javnosti

Omiljenu poslasticu možete pripremati i za vreme posta, a evo kako da prilagodite recept

Ko kaže da tokom posta morate da se odreknete slasnih palačinki? Iako se palačinke prave sa mrsnim sastojcima, pomoću ovog recepta ćete napravite savršene posne palačinke u kojima ćete uživati.

Toliko su ukusne, vazdušaste i meke da neće primetiti razliku između njih i onih mrsnih.

Sastojci:

500 ml vode

300 g brašna

1 kašičica šećera

1/2 kašičice soli

2 kesice vanilin šećer

3 kašike ulja

1 kašičica praška za pecivo

džem ili drugi posni namaz po izboru

Priprema:

U većoj posudi prvo pomešajte sve suve sastojke. Zatim polako dolivajte vodu i sve vreme mutite mikserom.

Priprema
foto: Printscreen/Youtube

Na kraju dodajte i ulje i sve dobro promešajte.

Tiganj zagrejte, podmažite ga sa malo ulja, pa pecite palačinke s obe strane.

Peckajte po par minuta sa obe strane
foto: Printscreen/Youtube

Kada su gotove, namažite ih džemom ili drugim posnim namazom.

Glas javnosti / E02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR