U velikoj činiji pomešajte obe vrste čokoladnih pahuljica, čokoladne kuglice i mini mančmelou. Na kraju dodajte komadiće čokolade i iseckane čokoladice sa karamelom koje ćete pre toga ostaviti u zamrzivaču na nekoliko minuta kako se ne bi istopili. Sastojke za prvi sloj čokoladnog kolača promešajte rukom. U šerpu dodajte puter i otopite ga na laganijoj vatri. Mešajte nekoliko minuta, isključite ringlu, pa ubacite mini mančmeloue. Promešajte i kada budu poluotopljeni dodajte kakao prah i čokoladne kuglice. Mešajte dok ne dobijete penastu strukturu, pa prelijte sloj od mančmeloua preko miksovanih pahuljica. Promešajte sastojke, pa premestite u podmazan kockasti ili pravougaoni kalup za tortu sa pokretnom ivicom. Poravnajte čokoladni kolač da stavite u frižider na 20-30 minuta. Skinite ivicu i prelijte kolač sa crnom čokoladom istopljenom na pari. Istopljenu belu čokoladu stavite u špric za kolače i ukrasite njom glazuru od crne čokolade. Na kraju, dodajte za ukras čokoladne pahuljice i iseckane čokoladice. Preporučujemo i čokoladnu fantaziju od četiri sastojka.
Glas javnosti/M01S