Glas Javnosti

RECEPT ZA DOMAĆI KEČAP : Najbolji do sada!

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ako niste znali, domaći kečap je postan, pa možete da ga konzumirate bilo kad. Potrebna su vam svega par sastojka da ga napravite.

  • Sastojci: 
  • 1,5 kg paradajza
  • 1/2 šolje braon šećera
  • 1,5 šolja sirćeta
  • 1/2 kašičice čili praha
  • so po ukusu
  • 500 ml vode


Priprema: 

Paradajz grubo isecite, pa ga stavite u šerpu sa malo vode i kuvajte dok ne krene lepo da ključa. Paradajz procedite, pa dobro ispasirajte. Dobijenu smesu procedite kroz sito, pa vratite pire od paradajza da se kuva. Dodajte šećer, sirće, čili u prahu i so.  Promešajte i kuvajte nekih 15-20 mintua ili dok se smesa ne zgusne. Stavite nekoliko kapi na čist tanjir, nagnite ga i ako ne teče onda je kečap gotov. Sipajte kečap u sterilisane tegle ili flaše. 

Glas javnosti/M01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR