Glas Javnosti

KAKO SPREMITI SPANAĆ? Sačuvaćete sve hranljive materije

Hrana
Autor: Glas javnosti

Dobićete pun ukus spanaća, samo ako ga ovako spremite.

Spanać je prirodni izvor vitamina, minerala i vlakana. 

Bogat je fitonutrijentima, posebno beta-karotenom i luteinom, koji ga čine povrćem sa dosta antioksidanasa koji štite ćelije organizma. 


Spanać je odličan izbor kada je u pitanju prilog, koji se priprema za ručak ili večeru. 

Brzo i jednostavno se sprema, a ima dosta hraniljivih sastojaka.

Ako želite da kupite najkvalitetniji spanać onda su mart, april i maj idealni meseci.

Tada je najkvalitetniji i ima najbolji ukus, ali možete ga naći tokom cele godine, pun hranljivih materija, a od njega možete da pravite nadev za pitu, prilog ili salatu.

Osim ukusa bitno je da spanać ne kuvate predugo jer tako gubi većinu hranljivih materija, a možete da ga jedete i svežeg, bez ikakve termičke obrade.

Ako ga koristite kao salatu onda ga samo operite, a ako ipak niste ljubitelj svežeg povrća, predlažemo vam da ga blanširate. 

To znači da u šerpu sipate vodu, pa kada ona proključa dodajte spanać i so. 

Ostavite u vodi 3-4 minuta i onda procedite.


Glas javnosti/ U01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR