Glas Javnosti

JUŽNJAČKI RECEPT ZA LESKOVAČKU MUĆKALICU: Neodoljive čari popularnog obroka

Hrana
Autor: Glas javnosti

Srpski Mančester poznat je po odličnoj kuhinji

Ako se mučite sa idejom šta da spremite danas za ručak, imamo recept za vas.

Inspirisani 33. Roštiljadom, koja počinje u Leskovcu sledeće nedelje i festivalom koji je posvećen roštilju i specijalitetima od mesa predlažemo vam da napravite leskovačku mućkalicu.

Ako vas put nanese u ove krajeve, nikako nemojte propustiti da probate ovaj specijalitet, a dok se to ne desi, dajemo vam savet kako da je napravite u svojoj kuhinji.

Sastojci:

  • 500 g svinjskog vrata
  • 100 g dimljene vešalice
  • 300 g pilećeg filea
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 srednja paradajza
  • 3 sveže paprike
  • malo slatke paprike
  • malo ljute paprike
  • 3 čena belog luka
  • 1/2 šolje ulja

Priprema:

Svinjski vrat, vešalicu i pileći file ispecite na roštilju ili na gril tiganju ako nemate uslova za roštilj.

Poenta je da ne ispečete meso skroz, već da ostavite da bude pomalo sirovo i mekano u sredini. 

Kada ste završili sa mesom, bacite se na pečenje povrća.

Paprike ispecite, pa ih oljuštite i iseckajte na tračice. Crni luk takođe iseckajte na žilijen i propržite ga na malo ulja da omekša. U gotovo spremljen luk ubacite i paradajz koji ste oljuštili i očistili od semenki i kožica i isekli na kockice.

Dinstajte luk i paradajz na tihoj temperaturi oko 20 minuta.

Začinite povrće i dodajte papriku, a potom i meso. Po potrebi dospite vodu i krčkajte oko pola sata.

Pred kraj probajte jelo, i ukoliko nije dovoljno začinjeno, pravi je trenutak za to. Prema ukusu. 

Prijatno!

Glas javnosti / T02S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR