Ako se mučite sa idejom šta da spremite danas za ručak, imamo recept za vas.
Inspirisani 33. Roštiljadom, koja počinje u Leskovcu sledeće nedelje i festivalom koji je posvećen roštilju i specijalitetima od mesa predlažemo vam da napravite leskovačku mućkalicu.
Ako vas put nanese u ove krajeve, nikako nemojte propustiti da probate ovaj specijalitet, a dok se to ne desi, dajemo vam savet kako da je napravite u svojoj kuhinji.
Sastojci:
Priprema:
Svinjski vrat, vešalicu i pileći file ispecite na roštilju ili na gril tiganju ako nemate uslova za roštilj.
Poenta je da ne ispečete meso skroz, već da ostavite da bude pomalo sirovo i mekano u sredini.
Kada ste završili sa mesom, bacite se na pečenje povrća.
Paprike ispecite, pa ih oljuštite i iseckajte na tračice. Crni luk takođe iseckajte na žilijen i propržite ga na malo ulja da omekša. U gotovo spremljen luk ubacite i paradajz koji ste oljuštili i očistili od semenki i kožica i isekli na kockice.
Dinstajte luk i paradajz na tihoj temperaturi oko 20 minuta.
Začinite povrće i dodajte papriku, a potom i meso. Po potrebi dospite vodu i krčkajte oko pola sata.
Pred kraj probajte jelo, i ukoliko nije dovoljno začinjeno, pravi je trenutak za to. Prema ukusu.
Prijatno!
Glas javnosti / T02S