Izrendajte ohlađen krompir kao prvi sloj slane torte. Okolo stavite pokretnu ivicu. Pospite soli i bibera po ukusu. Promešajte majonez i biber, pa stavite u špric za kolače. Potom nanesite uz pomoć šprica majonez preko krompira. Skinite kožicu sa bataka, iseckajte ih, pa dodajte preko majoneza. Nanesite ponovo majonez preko bataka. Odvojite žumanca i belanca, pa onda izrendajte preko majoneza najpre žumanca. Promešajte ih blagim pokretom, pa nanesite majonez. Iseckajte stabljike luka (ostavite malo sa strane), pa pospite njima slanu tortu. Topljeni sir najpre stavite u zamrzivač na pola sata, pa i njega izrendajte preko luka. Ponovo dodajte majonez, pa izrendajte belanca na vrh slane torte. Stavite u frižider na par sati. Skinite ivicu oko slane torte i pospite sa malo iseckanih stabljika luka.
Glas javnosti/M01S