Glas Javnosti

DORUČAK SA TUNJEVINOM I PALAČINKAMA : Zvuči suludo, ali je savršena kombinacija

Hrana
Autor: Glas javnosti

Zapečene slane palačinke sa tunjevinom i pečurkama odlična su ideja ako želite da probate starinski recept u novom ruhu.

Sastojci:

  • Za palačinke:
  • 120 g brašna
  • 1 jaje
  • 1 šolja mleka
  • 1 kašičica otopljenog putera + puter za prženje
  • so po ukusu
  • Za nadev:
  • 1,5 kašika brašna
  • 1,5 kašika putera
  • 1 šolja mleka
  • 240 g tunjevine u komadićima
  • 120 g pečuraka
  • 2 kašike rendanog čedar sira
  • 1 kašike iseckane mirođije
  • prstohvat soli
  • prstohvat bibera


U posudu dodajte prosejano brašno i so. Pomešajte, pa napravite malo ulubljenje u sredini i dodajte jaje i umutite. Potom dodajte pola šolje mleka i otopljeni puter i dobro umutite. Dodajte i ostatak mleka i mešajte dok ne dobijete glatku strukturu. Ostavite da odstoji oko 15 minuta. Pecite jednu po jednu palačinku na puteru sa obe strane po 30 sekundi. Počnite da pravite nadev za slane palačinke tako što ćete otopiti puter u većoj šerpi na laganijoj vatri. Dodajte brašno, promešajte, pa ubacite so i biber. Mešajte 2 minuta na laganijoj vatri, pa povećajte na srednju temperaturu i dodajte mleko. Mešajte dok se sos ne zgusne, otprilike oko 5 minuta. Sklonite sa vatre, pa dodajte tunjevinu u komadićima, promešajte, pa dodajte pečurke i mirođiju. Vratite na laganu vatru nekoliko minuta. Punite prohlađenim nadevom sa tunjevinom i pečurkama palačinke i urolajte. Poređajte slane palačinke po vatrostalnoj posudi, pospite izrendanim čedar sirom i pecite na 180°C oko 20 minuta ili dok se sir ne otopi. 

Glas javnosti/M01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR