Glas Javnosti

DORUČAK PO VAŠOJ MERI : Pohovana jaja, jednostavan recept i savršen

Hrana
Autor: Glas javnosti

Napravite pohovana kuvana jaja po receptu čuvenog kuvara, Gordona Remzija, a ono što ih čini pravim gurmanlukom jeste to što se oblažu mlevenim mesom, pikantnom kobasicom i jabukom koja daje slatkoću i poseban šmek.

  • Sastojci: 
  • 6 jaja 
  • 250 g mlevenog mesa (po izboru)
  • 1 ljuta kobasica 
  • 1 jabuka 
  • Za poh:
  • jaja
  • brašno 
  • prezle 


Priprema: 

U činiji pomešajte mleveno meso, rendanu kobasicu i jabuku, koju ste prethodno oljuštili. Posolite i pobiberite, pa sjedinite. U ključalu vodu, lagano kašikom spustite jaja, pa kuvajte 4,5 minute. Kuvana jaja odmah ocedite i prelijte hladnom vodom. Skinite ljusku, pa uzmite komad mesa i oblikujte pljeskavicu. Stavite jaje u sredinu i obmotajte meso okolo. Vodite računa da sloj mesa ne bude debeo, jer će jelo biti neukusno. Zatim uvaljajte u brašno, pa u umućena jaja, a onda i u prezle. Pržite u zagrejanom ulju. 

Glas javnosti/Stvar ukusa

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR