Glas Javnosti

Zbog čega je bitno da konzumirate PIRINČANE REZANCE i koje su NJHOVE KORISTI ZA ZDRAVLJE

Hrana
Autor: Glas javnosti

Napravljeni od samo dva sastojka – belog pirinčanog brašna i vode, pirinčani reznaci se, srećom, sve češće mogu naći u našim prodavnicama. Svestrani rezanci mogu se pržiti, koristiti u supama, s raznoraznim umacima. Delikatnija tekstura i ukus od pšenične testenine nije jedina razlika između ove dve vrste testenina. Pirinčani rezanci imaju vrlo nizak udeo masnoće i ne sadrže gluten.

Pirinčani rezanci imaju vrlo malo kalorija, sadrže proteine i dijetalna vlakna, a količina šećera je zanemariva. Ovi rezanci sadrže i vrlo nizak udeo ugljenohidrata i masti. Ipak, treba imati na umu da način pripreme može povećati masti jer upijaju masti onoga s čime se spremaju. Ako želite da količina masti i dalje bude zanemariva i niska, kuvajte ih u supama ili na pari sa povrćem.

Pirinčani reznaci su bez glutena – prirodno. Oni koji pate od celijaklije ili su osetljivi na gluten, trebalo  bi da uvrste u prehranu ovu testeninu. Konzumiranje pirinčanih rezanaca ne dovodi do nadutosti, proliva ili zatvora.

Nakon kalcijuma, fosfor je drugi najobilniji mineral u tielu. Radeći zajedno, ova dva minerala jačaju kosti i zube. U pirinčanim rezancima zabeležena je količina fosfora koja je dovoljna za dnevni unos, a fosfor će pomoći i u čišćenju bubrega.

Češćom konzumacijom pirinčanih rezanaca svoje telo ćete obradovati manganom. Taj je spoj odgovoran za aktiviranje enzima i antioksidansa, a dovoljno mangana u ishrani takođe uravnotežuje rad hormona, reguliše nivo šećera u krvi i sprečava njeno zgrušavanje.

(Izvor: tvornicazdravehrane)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR