Maltene da ne postoji osoba koja ne voli picu - čuveno italijansko jelo koje ima mnogo svojih verzija. Ljubitelji ovog jela je konstantno dorađuju i isprobavaju neke nove varijante, pa tako postoji mnogo vrsta, uključujući i slatku picu u čijem ukusu mnogi uživaju. Čisto sumnjamo da su Italijani oduševljeni takvim ukusom, jer znamo da su posebno osetljivi na ovaj specijalitet, kao i da više vole klasike, poput margarite i kaprićoze.
Dobru margaritu i kaprićozu i vi sami možete da napravite, a nije vam potrebno ni neko posebno umeće. Ipak, trebalo bi da znate i proveren recept za testo, jer ono je u celom procesu najvažnije.
Za ovo testo vam je bukvalno potrebno svega 10 minuta vremena i pet sastojaka, a čak bi i Italijani bili oduševljeni.
Sastojci:
Priprema:
Sipajte u vodu kvasac i šećer, promešajte i ostavite nekih 3-5 minuta.
Za to vreme, u drugoj posudi, pomešajte so, brašno i maslinovo ulje, a zatim dodajte aktivirani kvasac i mešajte sve dok se svi sastojci ne sjedine.
Testo izvadite na pobrašnjenu površinu i premesite ga nekoliko puta. Razvucite ga u tanji krug i ređajte sastojke po želji.