Glas Javnosti

Zašto iskusne kuvarice iz Italije dodaju sodu bikarbonu u paradajz sos?

Hrana
Autor: Glas javnosti

Svaki ljubitelj paste želi da zna trikove kojima se služe Italijani.

Nekad i najjednostavniji recept kao što je onaj za paradajz sos krije određene cake prilikom pripreme, a jedna iskusna kuvarica iz Italije otkrila je svoj trik.

Kulinarski bloger Đuzepe Federići podelio je sa svojim pratiocima savete koje je dobio od svoje bake, 85-godišnje Italijanke. Ona mu je otkrila da za postizanje savršenog ukusa prilikom pripreme paradajz sosa mora da koristi dva sastojka: šećer i sodu bikarbonu.


Soda bikarbona ublažava kiselkast ukus paradajza i sprečava gorušicu, ali ne treba preterivati. Za dve konzerve paradajz sosa dovoljna je četvrtina kašičice.

Šećer se dodaje kada je priprema sosa skoro pri kraju. Jedna supena kašika dovoljna je za istu količinu sosa kao i do sada, odnosno dve limenke.


Glas javnosti/ N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR