Kafa može da ostavi posledice, ali zato je tu kakao koji nema tako neprijatne nuspojave.
Njegove prednosti su, navode stručnjaci, to što je kakao je 99,9 odsto bez kofeina, prepun je polifenolnih antioksidansa i flavonoida (jedna od najvećih koncentracija u bilo kojoj hrani na svetu), sadrži magnezijum. Osim toga, kako tvrde, poboljšava san, popravlja raspoloženje, prirodan je lek protiv kašlja, a ne treba zanemariti ni prijatan čokoladni ukus.
Umesto kofeina, kakao sadrži teobromin, što se na grčkom prevodi kao „hrana bogova“. Teobromin je prirodni stimulans koji širi krvne sudove (umesto da ih sužava) kako bi povećao protok krvi, što vam daje isti podsticaj energije kao i kafa – osim što traje duže i nema sve neprijatne nuspojave, piše Magazin Novosti, prenosi Krstarica.
Sprema se jednostavno, kao kad pravite domaću kafu. Kad voda provri, stavite kašičicu i po kakaa u vodu. Možete dodati i malo kurkume, mlevenog đumbira ili cimeta, prema ukusu.
1 sat