Glas Javnosti
posta

Zabranjuje se reklamiranje BRZE HRANE? Do 21 čas nema reči o NEZDRAVIM NAMIRNICAMA?

Hrana
Autor: Glas javnosti

Brza hrana je decenijama unazad veoma popularna, a restorani brze hrane se sve više otvaraju i oni su dostupni na svakom koraku deci koja imaju naviku nezdravo da se hrane.

Kako bi se sprečilo dalje širenje dečje gojaznosti, neke kompanije imaju inicijativu da se zabrani onlajn reklamiranje brze hrane, kako bi deca što manje "upijala" taj sadržaj.

Naime, gojaznost kod dece je u porastu decenijama unazad. Primera radi, prekomerna težina kod njih je drastično porasla u periodu od 1975. godine, kada je bila 4 odsto, na više od 18 procenata, koliko je zabeleženo 2016. U obzir su uzeta deca uzrasta od pet do 19 godina.

Nešto malo više su gojazni dečaci, ali neznatno. Sve u svemu, šefovi britanskih kompanija Britvic, Kellogg's i Mars dali su "zeleno svetlo" naporima vlade te zemlje da se smanji gojaznost među decom. Vlada ima za cilj da pomogne porodicama, dakle, roditeljima i deci da "prave zdravije izbore".

Najpre je bio plan da se zabrani svako reklamiranje brze hrane na TV ili internetu pre 21 sat, ali je to malo "pojačano" u novembru. Pretpostavlja se zbog toga što je Boris Džonson završio u bolnici zbog kovida-19, a smatra da je komplikacija povezana s tim što je gojazan.

 (Glas javnosti/Telegraf.rs)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR