Za samu pripremu vam ne treba više od 15 minuta, jedino ćete morati da se strpite dok se ne ohlade i postanu savršeno slatko osveženje piše srecnarepublika.rs.
Banane oljuštite i stavite ih u dublju činiju, pa ih izgnječite sve dok se ne pretvore u kašu. U nju dodajte kokosovo brašno i kakao prah, pa sve promešajte i sjedinite, tako da dobijete kompaktnu smesu. Od ove smese pravite kuglice koje mogu da vam stanu u šaku, pa iz zatim spljoštite između dlanova. Poređajte svoje “slatke pljeskavice” na pleh obložen papirom za pečenje. Čokoladu u omotu stavite u vatrostalnu činiju i prelijte vrelom vodom iz kuvala.
Kada čokolada postane skroz tečna, isecite jednu ivicu omota od čokolade, tako da možete da ga koristite umesto poslastičarskog šprica. Istisnite čokoladu na kolačiće, pa je lepo razmažite kako bi prekrila njihovu površinu. Kolačice onda smestite u frižider i ostavite ih da se tamo hlade i stežu sat vremena ili čak i dva sata. Nakon toga su spremni za jelo. Ukoliko želite zdraviju verziju, kolačičće premažite tamnom čokoladom, umesto mlečne.