Glas Javnosti


Voćne kocke sa jogurtom i limunom

Hrana
Autor: Glas javnosti

Osvežavajući desert koji ne zahteva pečenje, a sigurno će vam prijati kada živa u termometru skoči iznad 30 stepeni.

Sastojci za koru:
 
200 g integralnog keksa (ili plazme)
 
80 g otopljenog putera

Za fil:
 
400 g grčkog jogurta (ili običnog, procediti ako je redak)
 
200 ml slatke pavlake
 
3 kašike meda (ili agave)
 
1 limun - sok + kora
 
10 g želatina (ili 1 kesica, može i biljna alternativa)
 
3 kašike hladne vode

Za dekoraciju:
 
Šumsko voće (sveže ili zamrznuto, otopljeno) , Listići nane

Priprema:
 
Kora: Samleti keks, pomešati sa otopljenim puterom i utisnuti u dno kalupa (20×20 cm). Ostaviti u frižideru dok pripremate fil.
 
Želatin: Namočiti želatin u hladnu vodu 5 minuta, pa zagrejati (ne kuvati) dok se ne otopi.
 
Fil: Umutiti pavlaku do čvrstine. U drugoj posudi pomešati jogurt, med, limunov sok i koru, pa dodati istopljen želatin. Na kraju lagano umešati umućenu pavlaku.
 
Sipanje: Fil sipati preko kore i poravnati. Pokriti i ostaviti u frižideru najmanje 4–5 sati (ili preko noći).
 
Dekoracija: Pre služenja posuti šumskim voćem i ukrasiti listićima nane. Seći na kocke.
 
Savet:
 
Možete zamrznuti deo fila u silikonskim modlama i koristiti kao "kocke za limunadu" ili hladne zalogaje.


Glas javnosti/ 021.rs

Pratite nas na našoj Facebook , Instagram , Telegram , Tiktok , Jutjub stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR