Glas Javnosti

Trikovi pomoću kojih ćete ukloniti mrlje od čaja sa šolje

Život
Autor: Glas javnosti

Volite da pijete čaj, ali stalno borite da uklonite mrlje sa šolja koje ovaj napitak ostavlja.

Bez obzira koju vrstu čaja odaberete, on će vas začas opustiti, ali čaj ima i jednu negativnu stranu, a to su mrlje koje je potrebno ukloniti sa šoljica nakon konzumiranja.

Zašto čaj ostavlja mrlje na šoljama?

Mrlje od čaja u šoljama frustriraju svakog ko pere sudove. Razlog su uglavnom tanini u čaju. To je klasa adstringentnih polifenola takođe poznatih kao tanoidi ili taninska kiselina.


Postoje u raznim prirodnim supstancama, uključujući drvo i, naravno, čaj.

Sve vrste crnog i zelenog čaja potiču od iste biljke, Camellia sinensis. Razlika između njih je u obradi listova. To znači da svi imaju tanine u čaju, pa ostavljaju mrlju.

Kako ukloniti mrlje od čaja?

Ovo je najbolji i najefikasniji način da se rešite mrlja na vašoj omiljenoj šolji.

Potopite šolju sa mrljama u sapun. Specijalno dizajniran sapun za sudove je formulisan za uklanjanje mrlja. Jednostavno dodajte malo u šolju i sipajte dovoljno tople vode da prekrije mrlju.

Ostavite da deluje nekoliko minuta, posebno ako je u pitanju tvrdokorna mrlja. Ovo će omogućiti sapunu da prodre u mrlju pre nego što je izribate sunđerom. Ako se mrlja ne može ukloniti, pokušajte sa sodom bikarbonom.

Počnite tako što ćete posipati oko jedne kašike sode bikarbone u šolju, koncentrišući se na mrlje. Sledeći korak je da dodate malo tople vode da napravite pastu. Očistite ga sunđerom. Nakon što završite, obavezno dobro isperite da biste uklonili ostatke sode bikarbone.


Mnogi su već upoznati sa efikasnošću sirćeta u čišćenju. To je isprobana i testirana metoda koja zaista dobro funkcioniše za uklanjanje mrlja od čaja sa šoljica.

Napunite šolju do pola belim sirćetom, a ostatak napunite vrelom vodom. Pustite da tako stoji u šolji oko 10 minuta, a potom operite deterdžentom za sudove. Na kraju, samo isperite.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR