Glas Javnosti

Japanci veoma čudan i vredan narod: Da li ste nekada čuli za "banana čekić"? (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Japanska fabrika za proizvodnju preciznih delova par meseci je postala viralna zbog svog neobičnog novog alata

Fabrika gvožđa "Ikeda" iz Hirošime, poznata po stvaranju metala, nije obična metalurška radionica. Nisu tu samo da precizno oblikuju metale, već su majstori stvaranja originalnih proizvoda s potencijalom da osvoje internet.

U proteklom vremenu, njihova kreativnost iznjedrila je raznolike čuda, od robotskih maski nadahnutih animeom do figurica i realističnih metalnih replika voća i povrća. Da, tu su ananas i brokoli u čistom gvožđu!


No, zvezda njihove ponude je, bez sumnje, čekić banana. Ovaj neobičan proizvod nije novost, ali nedavno su izbacili novu verziju - manji čekić banana, koji je ponovno postao hit na društvenim mrežama. Trenutno, čitavom Tajvanu vlada prava pomama za ovim minijaturnim čekićem banane. Jer, kao što kažu, ponekad vam za sreću treba i malo voća - pa makar bilo u obliku gvozdene šale!
U 2019. godini, “Ikeda” je dospela na nacionalne naslove stranice japanski novina nakon što je lansirala svoj prvi banana čekić, po uzoru (obliku) na prave banane koje se uzgajaju na Filipinima.

Uz vrhunski kvalitet proizvodnje, ono što je počelo kao jednokratni prototip sada je evoluiralo u komercijalno održiv proizvod koji možete stvarno posedovati - ukoliko ikada sanjate o tome da zabijete ekser bananom.


Čelični čekić u obliku banane službeno je lansiran 2020. godine, popraćen epohalnim promotivnim videom (pogledajte video ispod).

U videu se impresivno prikazuje njegova upotreba za zabijanje eksere u drvo, čak i u ekstremnim uslovima s temperaturama do 1.000 stepeni Celzijusa. Iz "Ikeda" kompanije tvrde da je ovaj čekić banana pravo čudo - sposoban da zabije ekser čak i kad je napolju -40 stepeni Celzijusa!

Masa ovog neobičnog čekića je 1.5 kilograma, dok mu dužina iznosi respektabilnih 20 centimetara. Dakle, ako vam ikada zatreba čekić s dozom humora, ovo je definitivno vaš izbor. Sada možete bukvalno "udariti" ekser bananom i ostvariti voćnu dominaciju u svetu zanata!

Očigledno, “banana čekić bio je toliki hit, da je fabrika gvožđa “Ikeda” sada prodaje i mini verziju takođe napravljenu po uzoru na manju sortu banana. Prave i odlične utege za papir.

Veliki čekić bananu i mini verzija mogu se kupiti online  za 11.877 jena (75,58 evra) i 3.287 jena (22 usa dolara ili 20,86 €)

Glas javnosti/Zanimljivosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR