Glas Javnosti

ITALIJANKA LAŽIRALA TRUDNOĆU ČAK 17 PUTA: Evo kako joj je to pošlo za rukom

Svet
Autor: Glas javnosti

Jedna Italijanka završila je u zatvoru nakon što je tokom 24 godine lažirala čak 17 trudnoća kako bi se dočepala gotovo 100.000 evra porodiljske pomoći.

Barbara Joel (50) lagala je da je rodila petoro dece i imala još 12 spontanih pobačaja, a da bi joj prevara uspela, ispod majice je nosila jastuke kako bi izgledalo da ima trudnički stomak.

Takođe je lažirala i način na koji hoda kako bi ispalo da nosi dete i tako skupila znatnu količinu slobodnih dana s posla. Joel je negirala sve optužbe i i dalje tvrdi da njenih petoro dece zaista postoji te da su sve njene trudnoće, uključujući i spontane pobačaje, bile prave.


Joel je tvrdila da je svoje poslednje dete rodila u decembru, ali policajci su rekli da su je nadzirali tokom prethodnih devet meseci i da je cela trudnoća bila lažna. Takođe je optužena da je iz klinike u Rimu ukrala izvode iz matične knjige rođenih i druge dokumente, piše italijanski list Il Matino.

Ona se ovakvom vrstom prevare bavila od 2000. godine, pa je na taj način obezbedila više od 94.000 evra beneficija. David Picinato, Joelin 55-godišnji partner, navodno je svemu obavestio policiju, a tokom ispitivanja je rekao da je „dobro znao“ da ona nikada nije bila trudna.

Veruje se da je svedočio protiv Barbare kako bi dobio manju kaznu, iako je i sâm optužen da joj je pomagao u prevari.


„Ona je napravila lažne potvrde i donela ih“, navodno je Picinato rekao istražiteljima. „To je ono što znam od 2012. godine, odnosno otkako je počela naša veza“. Joel je osuđena na godinu i šest meseci zatvora, ali nije se pojavila na izricanju kazne. Njen advokat navodno je pokazao dve potvrde koje potvrđuju da je bolesna.

Glas javnosti/N07S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR