Glas Javnosti

Koji su dani u nedelji najbolji, a koji najgori za kupovinu?

Ekonomija
Autor: Glas javnosti

Ako radite od devet do 17h, kupovina namirnica sredinom nedelje može biti nezgodna. To znači da ćete, kao i milioni drugih ljudi, vikendom verovatno upasti u gužve kako biste osigurali da vaša kuhinja bude potpuno snabedevena za narednu nedelju.

Istraživanja pokazuju da ako sredinom nedelje uspete da odete u kupovinu namirnica vaš novčanik i zdrav razum mogu biti uveliko nagrađeni. Imajući to na umu, Go Banking Rates zdvojio je najbolje i najgore dane u nedelji za kupnju namirnica.

Izbegavajte vikende

Oko 59 odsto ispitanih potrošača kupuje namirnice petkom, subotom ili nedeljom. Stoga bi čekanje do kraja nedelje ili vikendom moglo značiti velike gužve i manji izbor. Možda ćete platiti i višu cenu za artikl jer jeftinija verzija nije dostupna.


Izbegavanje vikenda dobro je pravilo bez obzira na to koju prodavnicu posećujete. Osim ako nije neizbežno, ne kupujte namirnice subotom i nedeljom, piše Go Banking Rates.

Sredom je najbolje kupovati namirnice

Sreda bi trebalo biti dan kada kupujete namirnice. Kao što je objasnio Instacart, većina trgovina mešovitom robom započinje svoje nedeljen akcije u sredu.

Kompanija za dostavu namirnica takođe kaže da bi kupci mogli iskoristiti “dvostruke popuste” budući da trgovci mogu poštovati ponude od prethodne sedmice.

Članak nadalje preporučuje kupovinu kasnije tokom dana kako biste u zadnji tren pokušali ostvariti sniženje cena kvarljivih proizvoda.

Stoga bi vam prebacivanje nedljne kupovine na sredinu nedelje moglo uštedeti značajne količine novca i pomoći vam da izbegnete gužve.

Plan temeljen na obnavljanju zaliha

Gotovo svaki trgovac mešovitom robom obnavlja zalihe proizvoda sredinom nedelje u iščekivanju većeg prometa vikendom.

Instacart napominje da većina većih trgovina svakodnevno obnavlja zalihe, ali manje prodavnice mešovitom robom imaju tendenciju obnavljanja proizvoda dva puta sedmično, obično utorkom i petkom. Razlikovaće se, međutim, zavisno od lokacije.

Stoga, ako doista želite određene artikle koji se obično rasprodaju, saznajte raspored obnavljanja zaliha trgovca i prilagodite se u skladu s tim.


Dobro je planirati unapred

Za mnoge je stvarnost takva da se kupovina vikendom jednostavno ne može izbeći.

Između posla, škole, treninga, domaćih zadataka i drugih obaveza, za kupovinu usred nedelje nema se vremena.

No, čak iako ste u subotu ili nedelju zapeli s masom koja čeka u redovima na kasi, još uvek postoje načini za uštedu.

Ako možete izaći iz kuće prilično rano, skratićete vreme čekanja jer nije velika verovatnoća da će trgovine biti prepune u ranim jutarnjim satima.

Isto važi za kasnije uveče. Takođe možete smanjiti troškove pripremom detaljnog spiska kako ne biste kupovali toliko impulsivno.

Na kraju, možete potražiti usluge besplatnog preuzimanja ili dostave koje bi vam mogle pomoći da u potpunosti izbegnete glavobolju.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR