Mile Stojković poljoprivrednik iz Bavaništa opština Kovin gaji origano duže od 30 godina i dokaz je da u Srbiji ne moraju da se gaje samo krompir, pšenica, luk...
Origano je začinska biljka koja odlično podnosi sušu ali i mraz tokom zime kaže Stojković. Kad se biljka formira, naredne godine se kosi i potom tako svake godine,kosi se specijalnim kosačicama a ukoliko je godina kišna može se kositi i dva puta u toku godine prenosi ovaj poljoprivrednik. On kaže da ne zna da osim njega neko u bližoj okolini gaji ovo začinsko bilje.
Savet Mileta Stojkovića je da pre nego neko bude želeo da počne da gaji origano prethodno obezbedi kupce. Origano zahteva ručno okopavanje što iziskuje i angažovanje radne snage što nimalo nije jeftino. Posle kosidbe origano ide na pranje i sušenje zatim na otkup gde ga kupci razmeravaju i pakuju.
Po jutru se dobije oko 500 kg origana a otkupna cena mu je 350 din.
Ko voli neka izvoli.