Glas Javnosti

RUČAK ZA 200 DINARA: Recept za varivo puno proteina koje greje kao par rukavica

Hrana
Autor: Glas javnosti

U ove hladne, vetrovite dane najbolje prijaju topla i okrepljujuća jela na kašiku.

Sa svega nekoliko namirnica koje moguće već imate u kući napravite fini ručak ili večeru.

Socivo, bilo crvenog ili zelenog zrna, na primer, odličan je izvor, obiluje belančevina, a ujedno je vrlo povoljna namirnica koju ako spremite po nešem rečeptu možete oduševiti celu porodicu.

Sastojci:
200 grama sočiva
2 kocke za supu
1 glavica luka
2-3 čena belog luka
1 malo veći krompir
2 šargarepe
2 kašike koncentrata paradajza ili pola čaše kuvanog  
so i biber po želji, malo ulja za  dinstanje

Priprema:
1. Očistite luk, naseckajte ga na kockice i prodinstajte na malo  ulja dok ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta.
Foto: Pixabay

2. Ubacite beli luk narezan na tanke režnjeve i prodinstajte oko pola minuta.

3. U lonac dodajte paradajz, dobro promiješajte i termički obrađujte sve zajedno nekoliko minuta.

4. Narežite šargarepu na kolutiće, a krumpir na kockice. Ubacite u lonac zajedno s sočivom koje ste prethodno osprali pod mlazom vode.

5. Nalite sve zadno da oko litrom vode u koju ste rastopili kocke za supu posolite i pobiberite i pustite da se sve zajedno kuva na laganoj temperaturi oko 20 do 30 minuta.

6. Poslužite toplo, može uz hleb  

Savet: Ovo je vrlo fleksibilan recept i po želji možete dodati razne dodatke od svježe paprike, preko začinskog bilja do komadića sušene slanine ili kobasica.

(G.J.)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR