Ideja za večeru nikad dosta pogotovo ako se prave sa krompirom. Između 2 reda omiljenog povrća dodajte sir, šunku i karamelizovani luk i napravićete ukusan obrok koji će se dopasti i najvećim probirljivcima. Krompir je neverovatno sočan, a kada presečete sir koji se razlači ga čini još boljim
Sastojci:
950 g krompira
5 komada crnog luka
200 g tvrdog sira
7 parčića šunke po izboru
puter
Priprema:
Krompir isecite na tanke kolutove, posolite i prelijte vrelom vodom. Dobro promešajte. Luk isecite na kolutove, pa propržite dok ne omekša. Istopite veći komad putera u tiganju i poređajte pola količine krompira koji ste procedili. Lepo pokrijte dno, pa poređajte pola količine sira koji ste isekli ili izrendali, šunku i preko luk. Još jedan red sira i zatvorite preostalim krompirom. Pokrijte pek papirom i pržite na visokoj temepraturi nekih 5 minuta, pa skinite pek papir i prebacite u rernu. Pecite na 200°C nekih 45 minuta piše Stvar ukusa