Ravioli dostupni u fabričkoj varijanti, mnogima su ukusniji oni domaći koje nije teško napraviti
Sastojci :
Pomešajte 300 grama brašna, griz, jaja, vodu i so, pa umesite testo; oblikujte ga u loptu i ostavite da odstoji pola sata na hladnom mestu.
Za to vreme izgnječite sir, pa mu dodajte so i kiselu pavlaku i sve dobro sjedinite.
Testo razvucite oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini, isecite ga na kvadratiće, pa na sredinu svakog kvadratića stavite malo nadeva. Preklopite i pritisnite viljuškom da se ivice spoje. Na isti način utrošite ostatak testa i nadeva piše Telegraf
U šerpu sipajte vodu, dodajte malo soli, pa kad voda proključa, spuštajte jastučiće od testa i kuvajte ih u proseku od šest do osam minuta. Vadite ih rešetkastom kašikom u činiju.
U tiganj stavite puter, ostavite da se rastopi, pa umešajte 20 grama brašna, so i biber i dobro izmešajte. Kad brašno počne da menja boju, sipajte pavlaku za kuvanje i izrendan kačkavalj i sve kuvajte dok ne proključa.
Dobijenim sosom prelijte raviole, ukrasite ih sveže iseckanim peršunovim lišćem i služite.