Glas Javnosti

VEČERA IZ VAŠE MAŠTE : Ravioli sa sirom

Hrana
Autor: Glas javnosti

Kombinacija sira i pavlake je nepogrešiva, a možete je dodatno obogatiti mlevenim ili seckanim orašastim plodovima ili prepečenom slaninicom. Uz sezonsku salatu, ravioli u kremastom sosu od pavlake i kačkavalja biće savršen ručak za čiju pripremu nije potrebno mnogo vremena

Ravioli dostupni u fabričkoj varijanti, mnogima su ukusniji oni domaći koje nije teško napraviti

Sastojci : 

  • 3 jajeta
  • 320 g brašna
  • 40 g griza
  • 2 kašike vode
  • ravna kašičica soli
  • 200 g sira
  • 50 g kisele pavlake
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 20 g putera
  • 100 g kačkavalja
  • biber (po ukusu)

Pomešajte 300 grama brašna, griz, jaja, vodu i so, pa umesite testo; oblikujte ga u loptu i ostavite da odstoji pola sata na hladnom mestu.

Za to vreme izgnječite sir, pa mu dodajte so i kiselu pavlaku i sve dobro sjedinite.


Testo razvucite oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini, isecite ga na kvadratiće, pa na sredinu svakog kvadratića stavite malo nadeva. Preklopite i pritisnite viljuškom da se ivice spoje. 
Na isti način utrošite ostatak testa i nadeva piše Telegraf

U šerpu sipajte vodu, dodajte malo soli, pa kad voda proključa, spuštajte jastučiće od testa i kuvajte ih u proseku od šest do osam minuta. Vadite ih rešetkastom kašikom u činiju.

U tiganj stavite puter, ostavite da se rastopi, pa umešajte 20 grama brašna, so i biber i dobro izmešajte. Kad brašno počne da menja boju, sipajte pavlaku za kuvanje i izrendan kačkavalj i sve kuvajte dok ne proključa.

Dobijenim sosom prelijte raviole, ukrasite ih sveže iseckanim peršunovim lišćem i služite.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR