Sastojci:
5 kg paprike
2 kg šargarepe
1-3 glavice belog luka
3 vezice peršuna
1 čaša sirćeta
Pola litre ulja
Soli po ukusu
1 kašika šećera pasterizovati ili dodati 1 konzervans
Priprema:
Ispeći papriku u rerni na 200 sepeni. Okrećite je s cremena na vreme da se svuda jednako ispeče. Pečenu papriku staviti u cediljku i poklopiti da se ocedi I popari, kako bi se kasnije lakše ljuštila.
Za to vreme skuvati očišćenu šargarepu. Ohlađenu papriku oljuštiti I izbaciti semenke I peteljke. Iseckati papriku na trakice, a šargarepu na tanke kolutiće. U secku usitniti beli luk I peršun. U velikoj činiji izmešati sve povrće – papriku, šargarepu, beli luk i peršun. Sve lepo izmešati pa dodati sirće i ulje. Zatim dodati šećer i so po ukusu. Dodajte konzervans ako ne želite da pasterizujete salatu. Napunite tegle salatom.
Glas javnosti/agroinfo.rs