Glas Javnosti

UKUSAN OSLIĆ pečen u RERNI! NEMA PRŽENJA I NEPRIJATNOG MIRISA

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ukoliko volite da jedete oslić, bićete oduševljeni ovim receptom. Ukusan i sočan oslić, pečen u rerni. Sastojke svaka domaćica ima u kuhinji.

Sve što vam treba za pripremu jeste vatrostalna posuda ili đuvečar.



Od namirnica vam treba sledeće:

dva oslića (cela, očišćena, oslić ne seći)

dva čena belog luka

glavica i po crnog luka

čaša mlevenog paradajza

čaša i po belog vina

pola čaše ulja (mera je čaša od 200 ml)

so, peršun, majčina dušica

Način pripreme:

Očišćeni oslić posoliti i staviti u odgovarajuću posudu, preko oslića posuti seckani beli i crni luk. Oslić preliti belim vinom, mlevenim paradajzom i uljem, pa posuti seckanim peršunom i majčinom dušicom.



Vatrostalnu posudu obložiti aluminijumskom folijom. 

Peći na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, oko pola sata. 
Služitin uz pečeni ili kuvani krompir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR