Glas Javnosti

U ŽARGONU PIRINČARA: Posna pita od pirinča (RECEPT)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Čuvena pirinčara, odlična i kada se ohladi.

Sastojci:

– 500 g kora za pitu


– 200 g pirinča

– 300 g mladog praziluka

– 2 šargarepe

– so, biber

– malo ulja

I još…

– 400 ml vode

– 1 kašičica suvog biljnog začina, po želji

Priprema:

Praziluk oprati, iseći na kolutove, šargarepu izrendati na krupno, pa sve zajedno prodinstati.

Pirinač skuvati u posoljenoj vodi, piše N1.


Prodinstano povrće sjediniti sa pirinčem, posoliti po potrebi i pobiberiti.

Uzeti jednu koru, premazati mešavinom vode i ulja, staviti drugu koru i rasporediti dobijeni nadev.

Zarolati dužom stranicom i napraviti puža.

Isto uraditi i sa ostatkom materijala, pa svaku savijati oko prvog puža. Kada završite, premažite pitu uljem i vodom.

Peći na temperaturi od 190 stepeni oko 30 minuta, odnosno dok kore ne dobiju lepu boju.

U međuvremenu pripremiti preliv.

Prokuvati 400 ml vode i kašičicu suvog biljnog začina. Vruću pitu preliti mlakim prelivom i vratiti na nekoliko minuta u rernu.

Prijatno!

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR