Bećarac je jelo koje se najčešće priprema leti i na proleće, jer je lagano, a i pijace su tada pune raznovrsnog povrća. Potrebni su vam paradajz,
paprika i pirinač, ali možete da dodajte sastojke po želji. Ako spadate u one koji ne mogu da zamisle ručak bez mesa, mi vam predlažemo da napravite bećarac po našem receptu. Izuzetno je ukusan, a lako se sprema
- Sastojci:
- 500 g svinjskog ili pilećeg mesa
- 8 većih paprika
- 7 paradajza
- malo pirinča
- 1 crni luk
- 2 tikvice
Priprema:
U većoj šerpi na malo ulja prodinstajte sitno seckani crni luk, pa dodajte seckano meso po izboru. Posolite i pobiberite, pa kada se meso prorpži dodajte seckane paprike, paradajz i tikvice. Sipajte pola čaše vode, pa poklopite i ostavite da se krčka. Kad povrće pusti sok dodajte pirinač i kuvajte dok sve ne omekša. Začinite po želji.
Glas javnosti/Stvar ukusa