Glas Javnosti

U SUSRET TOPLIM DANIMA VREME JE ZA BEĆARAC : Recept malo drugačiji a pravi specijalitet

Hrana
Autor: Glas javnosti

Bećarac je jelo koje se najčešće priprema leti i na proleće, jer je lagano, a i pijace su tada pune raznovrsnog povrća. Potrebni su vam paradajz, paprika i pirinač, ali možete da dodajte sastojke po želji. Ako spadate u one koji ne mogu da zamisle ručak bez mesa, mi vam predlažemo da napravite bećarac po našem receptu. Izuzetno je ukusan, a lako se sprema

  • Sastojci:
  • 500 g svinjskog ili pilećeg mesa
  • 8 većih paprika
  • 7 paradajza
  • malo pirinča
  • 1 crni luk
  • 2 tikvice 


Priprema:


U većoj šerpi na malo ulja prodinstajte sitno seckani crni luk, pa dodajte seckano meso po izboru.
 Posolite i pobiberite, pa kada se meso prorpži dodajte seckane paprike, paradajz i tikvice. Sipajte pola čaše vode, pa poklopite i ostavite da se krčka. Kad povrće pusti sok dodajte pirinač i kuvajte dok sve ne omekša. Začinite po želji.

Glas javnosti/Stvar ukusa

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR