Glas Javnosti

TRIKOVI ZA PRIPREMANJE PEČURAKA: Kako da više NE PRAVITE GREŠKE

Hrana
Autor: Glas javnosti

Ako se pečurke pripreme na pogrešan način posteće slične gumi. Ako želite da vam pečurke uvijek budu lagano karamelizovane, pravilno začinjene i punog ukusa, obratite pažnju na sledećih 6 grešaka koje sigurno pravite!

Gušite ih


Pečurke moraju da dišu! Nikako ih nemojte držati u zatvorenim posudama u frižideru, one moraju biti na ''otvorenom''. Najbolje je da vam u frižideru stoje u papirnatim vrećicama .

Ne sušite ih dovoljno


Znate za onu diskusiju oko toga treba li ili ne prati pečurke? Zapravo, možete ih očistiti četkicom ili ih oprati. Ono što je bitno je dobro ih osušiti ako ih perete. Za to koristite kuhinjske krpe kojima ćete lagano tapkati po pečurkama, ili, ako imate vremena, ostavite ih da se suše na svežem vazduhu.

Foto: Pexels

Prerano ih solite


Ako dodate so čim pečurke stavite na tiganj, sve ste upropastili. One će odmah da počnu da puštaju tečnost, pogotovo ako ste tiganj još i prenatrpali. Pečurke se začinjavaju na samom kraju, kad su gotove.

Bacate ih na mlaku "vatru"


Ako ih bacite na mlaku temperaturu, dogodiće se isto što i kada ih začinite odmah na početku kuvanja, pustiće tečnost. Pustite da se titanj jako dobro zagreje pre nego što dodate pečurke. Tako će se pore pečurke zatvoriti čim dotakne vruć tiganj i tečnost neće izaći.

Foto: Pexels

Previše ih mešate


Konstantno mešanje pečuraka im ne dopušta da postanu predivno zlatne. Bez lagane karamelizacije pečurke su kao komad gume. 

Ne dodajete dovoljno masnoće


Najbolje je da dodajete, na primer, maslinovo ulje u različitim fazama pečenja pečuraka. Dakle, kad primetite da su povukle masnoću, dodajte je još malo. N ataj način ćete dobiti lijepu karamelizaciju bez ''gumastih'' pečuraka.

(Glas javnosti/Jutranji.hr)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR