Glas Javnosti

TRIKOVI ZA LJUŠTENJE JAJA : Kako da efikasno dobijete savršeno kuvano jaje

Hrana
Autor: Glas javnosti

Retko ko zna kako da oljušti jaja bez mnogo truda i muke, a da pritom belance ostane celo. I zato, isprobajte ova četiri jednostavna trika za ljuštenje jaja.

Jaja koja su domaća imaju tvrđu ljusku, pa je preporučljivo da, kada planirate da ih kuvate, koristite ona koja su uzgajana na farmi. Ne moraju da budu najsvežija, štaviše, čak je i bolje da budu stara nekoliko dana. Veruje se da kuvana jaja treba da budu sobne temperature, da im ljuska, tokom kuvanja, ne bi popucaa, ali kuvari tvrde da možete da koristite i ona koja su stajala u frižideru.


Jaja je potrebno spustiti nežno u već ključalu vodu, a zatim malo smanjiti temperaturu.


Da ne biste prekuvali jaja, obavezno koristite tajmer. Počnite da merite onog trenutka kada jaja budete spustili u toplu vodu. Ukoliko želite da budu meko kuvana, biće vam dovoljno sedam minuta, a za tvrdo kuvana 10 minuta

Kada budu bila kuvana, potrebno ih je odmah prebaciti u hladnu vodu. Bilo bi dobro da, dok se jaja kuvaju, pripremite posudu sa ledom i hladom vodom i da u nju samo prebacite jaja nakon što se budu skuvala. Ostavite ih da u toj ledenoj vodi odstoje tri-četiri minuta i možete da počnete da ih ljuštite. Razbijte ih na vrhu i ogulite pod mlazom mlake vode, jer će se ljuske tako brže odlepiti piše 24sedam

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR