Osim genijalnog ukusa, svinjska mast je bolja od ulja jer je riba manje upija. Jedino što vam može smetati jeste miris ribe u kući nakon prženja, pa preporučujemo da to obavite napolju ako imate uslova.
Potreban vam je šaran (1-2 kilograma), 3-4 kašike pšeničnog i isto toliko kukuruznog brašna, so i biber, 1 kašika slatke aleve paprike i svinjska mast za prženje.
Ribu najpre isecite na šnicle debljine 2 cm, posolite, pobiberite i sasvim malo poprašite ribljim dodatkom iz kesice. Zatim izmešajte pola-pola kukuruzno i pšenično brašno, dodajte alevu papriku, sve lepo sjedinite pa parčad uvaljajte u ovu smesu. Pržite na laganoj vatri, u punoj masnoći oko 10 minuta. Okrećite kako ne bi zagorela, a pred kraj možete pojačati vatru da zlatna korica bude još hrskavija, piše nova.rs.
Na kraju ribu izvadite na ubrus da upije višak masnoće, pa poslužite uz neki povrćni prilog. Ukoliko volite, napravite i marinadu sa belim lukom, a nezaobilazan je i limun koji možete nacediti preko ribe i tako ćete dobiti još lepši ukus.
Prijatno!