Glas Javnosti

TRIK KOJI SPAŠAVA STOMAK: Kako da pripremite pasulj prebranac, a da ne nadima?

Hrana
Autor: Glas javnosti

Pasulj prebranac omiljen je obrok tokom posta, praznika ali i na slavskim trpezama. Odlično ide uz ribu, hranljiv je, lako se sprema, a njegov ukus je nezaboravan.

Bilo da je čorbast pasulj ili prebranac njegova jedina mana je što stvara gasove koji mogu da izazovu dosta neprijatnosti. Baš zato što ometa varenje mnogi će, iako ga vole, izbegavati da ga jedu, ali, srećom postoji kulinarski trik koji može da učini pasulj lakše varljivim.

Mnogi kuvari zato prilikom kuvanja pasulja u isti stavljaju nanu.


Nana je poznat saveznik dobrog varenja, a efikasno uklanja gasove i nadutost.

Ovo začinsko bilje treba dodati pred kraj kuvanja pasulja. Savetuje se dodavanje kašičice sušene nane ili par listića.


Glas javnosti/ N01S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR