Portal "Genius Recipes" piše da je ključno da koristite sveža jaja, a osim toga trebalo bi da testo pripremate na nešto drugačiji način.
U receptu kojim se hvale najbolji poslastičari, jaja se prvo razbijaju i odvaja se žumance od belanceta. Žumance se meša sa mlekom, a belance sledi na samom kraju, kako bi palačinke dobile vazdušastu formu i mekoću.
Dodavanje belanceta na kraju pripreme testa je trik koji se koristi u pripremi suflea – kako bi sufle ostao penast i legan. Osim mekoće i vazdušastosti, pripremom palačinki na ovaj način testo će postati tanje i biće mekano.
Ovaj trik možete da primenite u svakom receptu za palačinke u kome se koriste jaja.
Samo odvojite žumance od belanceta, u posudi sipajte suve sastojke, a u drugoj žumance dodajte u tečne sastojke. Sada pomešajte suve i tečne sastojke zajedno, i na kraju dodajte belance u celokupnu smesu.
Ostavite da odstoji oko 5 minuta i vaše palačinke su spremne za prženje.
(Glas javnosti/Superzena.b92)