Uštipci od krompira
Ovo mora da se sprema brzo. Dakle, kad se oljušti, krompir hoće da potamni, a ovaj još mora i da se izrenda. Dakle, da sve ne bi potamnelo, u šerpi se izrendani krompir pomeša s kvascem razmućenim u pola šolje mlake vode, posoli se, doda puter, jaje, brašno, pa sve dobro promeša i ostavi na toplom da nadođe.
Krompir sa sirom
Sprema se brzo, jede isto tako brzo. Krompir se obari u ljusci, oljušti, preseče na polutke, pa poređa u tanjir da čeka dalje.
Topljeni sir, ulje, mleko i pavlaku valja dobro promešati. Da masa postane ujednačena. Sve se malo zagreje pa dobro zaspe mlevenim biberom i limunovim sokom. Ovim sosom preliju se polutke krompira pa služi toplo.
Krompir u mleku
Navika je čudo jedno. Dakle, ona kazuje da se krompir kao prilog sprema na tri načina: kuvano, pečeno ili prženo. Samo posoljeno. Džaba je mudrim ljudima što pokušavaju da prosvetle narod. Navike su vazda bile jače.
Kilogram krompira se oljušti, opere, iseče na kockice, pa uspe u pliću šerpu. Još se zalije šoljom vrele vode, šoljom mleka, posoli, poklopi i kuva na laganoj vatri dok se ne skuva. Na kraju se sve prelije puterom, i začini seckanim listom peršuna piše Danas