Glas Javnosti

Tri jela koja ne bi trebalo da pripremate na maslacu

Hrana
Autor: Glas javnosti

I dok maslac nekim jelima daje nezamenljiv ukus, druga mogu da budu gotovo nejestiva.

Kada je postalo jasno da je maslac neuporedivo zdraviji od margarina postao je nezaobilazna namirnica u kuhinji.

I dok nekim jelima daje nezamenljiv ukus, druga mogu da budu gotovo nejestiva zbog maslaca.


Jela koja ne bi trebalo da spremate sa maslacem su:

Prženo meso

Svaka vrsta masti počinje da gori i dimi se na određenoj temperaturi. Kod maslaca je ova temperatura relativno niska, pa je već na 175 stepeni bolje koristiti drugu mast ako pečete svinjske kotlete, teleće odreske ili pileći file.

Tortilje

Ako sami pravite tortilje, trebalo bi da koristite mast. Ako pokušate da ih napravite sa maslacem voda u njemu će sve pokvariti. Mast je savršene konzistencije i neutralnog ukusa.

Pečeni krompir

Ako želite da vam pečeni krompir bude hrskav, nemojte ga peći na maslacu. Bolje je koristiti ulje – maslac će ih učiniti kašastim.


Glas javnosti/ N01S

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR