Glas Javnosti

Tradicionalni recept: Kako su naše bake pravile savršene kruške u sirupu (recept)

Hrana
Autor: Glas javnosti

Sastojci

  • 1 kg tvrdih krušaka
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanilin šećera

Način pripreme

Kruške oljuštiti, preseći na pola i izvaditi semenke. Složiti ih u posudu tako da rasečenim delom budu priljubljene za dno. Posuti šećerom i naliti vodom do polovine. Poklopiti posudu ili je prekriti folijom. Ostaviti na sasvim tihoj vatri 30 minuta.

Kad se skine folija ili poklopac, kruške se pospu sa vanilinim šećerom. Zatim se izvade na poseban plato da se hlade, sirup se sačuva i njime se prelivaju ohlađene kruške pre služenja.

Glas javnosti /K03S 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR